Vein töihin tänään mutakakkua, jossa oli suklainen täyte päällä. Ihanaa, kuinka helpolla saa toisen päivää edes hitusen paremmaksi!  Kuvassa näkyvä kakku on tuplana siitä mihin töihin vein, mutta saman makuista!

[[split]]

 

Mutakku (kertaa kaksi, toinen pohjaksi ja toinen päälle):

100 g margariinia

2 munaa

reilut 2 dl sokeria (puolet fariinia)

1 dl vehnäjauho

3/4 dl siivilöityä kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota kevyesti pieni pyöreä (halkaisijaltaan 20 cm) irtopohjavuoka (leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin -> kakun siirtäminen tarjoilualustalle käy näppärämmin).  Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

Vatkaa munia ja sokeria, kunnes taikinasta tulee todella kuohkeaa. Kaada joukkoon jäähtynyt margariini ja ja sekoita.

Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita hyvin ja yhdistä varovasti kakkutaikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.

Paista uunin keskiosassa täsmälleen 24 minuuttia. Tämä kakku ei ehdottomasti saa paistua läpikypsäksi. Sen siis pitää näyttää siltä, että se on keskeltä löysää. Kakku jähmettyy jonkin verran jäähtyessään, on siis parasta valmistaa se päivää ennen tarjoilua.

Suklaatäyte:

200 gr fazerin sinistä maitosuklaata

2 dl kuohukermaa

200 gr mascarponejuustoa

1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon joukkoon ensin mascarponejuusto ja sitte sula suklaa. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.

Suklaakuorrutus:

1 dl kuohukermaa

200 gr suklaata

Kiehauta kerma kattilassa ja sekoita suklaa paloina joukkoon, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hieman.

Kakun kasaaminen:

Laita toinen mutakakuista käyttämäsi irtopohjavuoan pohjalle (vuoan pohjaa ei tässä vaiheessa enää tarvita, joten voit kasata kakun pelkkien reunojen avulla). Lisää koko täyte ja laita katoksi toinen mutakakuista. Valuta suklaakuorrutus kakun päälle, ja tasoita. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ennen koristelua. Pursota reunoilla kermavaahtoa ja lisää halutessasi  esim. murskattuja mariannekuulia. .

Vinkit: Irtopohjavuoka suojaa suklaan valumia kasaamisvaiheessa. Jos kuitenkin haluat kuorruttaa koko kakun suklaalla, voit jättää irtopohjavuoan pois.


Voit maustaa osan kermavaahdosta kaakaojauheella, jolloin kuorrutuksesta tulee ihanan ruskeaa.